La portada de mañana
Acceder
El PSOE llega a su Congreso con un ojo en la continuidad y otro en los tribunales
ERC elige a su líder en un congreso convertido en un plebiscito sobre Junqueras
Opinión - España: una democracia atascada. Por Rosa María Artal

Un jutjat de Barcelona obre diligències contra la poetessa Dolors Miquel pel seu Parenostre

El jutjat número 26 de Barcelona ha obert diligències d'investigació contra la poetessa Dolors Miquel “per pronunciar un Parenostre vexatori durant la celebració dels premis Ciutat de Barcelona”, segons ha comunicat aquest dilluns l'Asociación Abogados Cristianos, l'entitat catòlica que va denunciar la poetessa i que ha anunciat que es presentarà com a acusació particular.

L'entitat va traslladar a la Fiscalia el passat mes de febrer l'actuació de Miquel i també la de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que va presidir l'entrega de premis. Segons el parer d'Abogados Cristianos, Colau podria haver comès presumptament un delicte d'omissió del deure de perseguir delictes, mentre que Miquel, sempre segons l'associació, podria haver comès un delicte contra els sentiments religiosos.

A més d'Abogados Cristianos, una altra entitat catòlica ultraconservadora de Barcelona, E-Cristians, també va portar davant la Fiscalia el Parenostre de Miquel. Es tracta d'un poema de 2006 que reivindica el cos de la dona: “Mare nostra que estàs en zel, sigui santificat el vostre cony”, és un dels seus versos.

La recitació del poema en seu municipal va provocar l'enuig del líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández-Díaz (germà del ministre de l'Interior), que va marxar de la sala municipal on es lliuraven els premis en sentir els versos de Miquel. Així mateix, col·lectius cristians conservadors van organitzar una concentració davant de l'Ajuntament com a protesta.

Pocs dies després del lliurament de premis Colau va defensar el dret de Dolors Miquel a expressar-se, així com el contingut del poema: “Vull defensar la poetessa que sense intenció d'ofendre a ningú va utilitzar 'la pregària' com a forma metafòrica per recordar el poder creador de la 'mare' en contrast amb la repressió de la cultura patriarcal que encara avui patim. aquesta mateixa cultura masclista que fa que dirigents del PP no s'escandalitzin ni muntin campanyes per les desenes de dones assassinades i les milers de violades i agredides cada any pel simple fet de ser dona”.