L’Ajuntament de València avala el projecte del marit d’una dirigent del PP per a un ‘supercontracte’ de 155 milions
L’Ajuntament de València, governat per la popular María José Catalá, avança en el procés d’adjudicació del ‘supercontracte’ de construcció d’habitatge protegit en quatre parcel·les municipals, una de les quals en un barri arrasat per la catastròfica DANA del 29 d’octubre passat.
A la licitació es va presentar en solitari l’empresa promotora del marit d’una diputada del PP en el Congrés i dirigent del PP de València que lidera l’alcaldessa María José Catalá. La mesa de contractació va penjar divendres passat en la Plataforma de Contractació la certificació que admet l’empresa del promotor Javier Timoner Lloret com a única licitadora d’un procediment administratiu especial que suposa uns ingressos nets per a l’adjudicatària de 155 milions d’euros. Es tracta de l’home de la diputada Alma Alfonso Silvestre, que forma part de la junta directiva i del comité executiu del PP de València, els dos presidits per l’alcaldessa María José Catalá. La parlamentària s’ha exhibit en xarxes socials amb la primera edil popular. El PSPV-PSOE va reclamar la suspensió del procés d’adjudicació després que elDiario.es revelara la vinculació familiar entre l’únic promotor que es va presentar al contracte i la dirigent del PP, tant autonòmic com de la ciutat de València.
Després de la revisió de la documentació aportada per l’empresa, la mesa de contractació admet la promotora com a única licitadora al procés d’adjudicació. L’adjudicació, per procediment obert, li atorgaria a l’empresa el dret de superfície per a construir un total de 221 habitatges de protecció pública en quatre parcel·les de propietat municipal, una de les quals situada en el barri de la Torre, arrasat per la DANA. Si la immobiliària resultara adjudicatària del contracte, que allibera la promotora del cànon d’ús del sòl, assumiria totes les despeses de la construcció dels 221 pisos i els gestionaria directament durant 65 anys com a habitatges de protecció pública en règim de lloguer assequible, amb possibilitat d’una ampliació per 10 anys més.
Els ingressos per a l’adjudicatària, segons l’estudi de viabilitat econòmica, ascendeixen a 315 milions d’euros pels arrendaments d’habitatges, garatges i trasters (155 milions després d’impostos). La inversió de construcció dels habitatges que implica el contracte, amb un valor estimat de 413,5 milions, està xifrada en 82 milions.
Informe del Servei d’Habitatge
L’informe de la secció tècnica del Servei d’Habitatge de l’Ajuntament, després de revisar la documentació inclosa pel promotor, destaca que “només s’ha presentat una única empresa a la licitació”, en referència a la firma propietat de Javier Timoner Lloret.
La promotora immobiliària “dona compliment als requisits del plec”, amb un avanç de proposta arquitectònica “a escala d’avantprojecte” per a cada una de les parcel·les incloses en el lot i inclou prou “continguts i referències per a l’avaluació dels diferents aspectes objecte de baremació”.
Això sí, l’informe municipal adverteix que “únicament” s’ha centrat a baremar la proposta “a l’efecte del procediment per a la constitució del dret de superfície” sobre les quatre parcel·les, d’acord amb els criteris de valoració fixats en el plec.
“No s’ha verificat el compliment detallat de la legislació urbanística vigent ni de la normativa tècnica d’aplicació, més enllà d’aspectes generals que sí que s’han pogut comprovar pel baix nivell de detall dels plànols presentats i la fase de projecte en què ens trobem (avantprojecte)”, indica la secció tècnica del Servei d’Habitatge de l’Ajuntament.
La valoració del projecte, en tot cas, compleix el llindar mínim de puntuació per a continuar amb el procés selectiu, conclou l’informe.
0