Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Varios tribunales tratan de involucrar a Europa en una guerra con el Constitucional
Dentro de Effetá, el retiro católico de moda: antifaces, cuerdas y Dios
OPINIÓN | 'Que se rearmen ellos', por Anton Losada

Una aplicació alerta a València els usuaris de fugues d’aigua “quasi en temps real”

Presentació de l'aplicació de Emivasa que permetrà avisar de fugues d'aigua

Leila El Moudni Guerrero

0

Emivasa, l’empresa que administra el subministrament d’aigua a la ciutat de València i a la seua àrea metropolitana, no ha volgut quedar-se arrere en la digitalització del seu servei. I ara els usuaris que siguen titulars d’un comptador o més podran gestionar les seues factures a través d’una aplicació anomenada Global Omnium, epònim de l’entitat especialitzada en la gestió integral de l’aigua. “Volem estrényer relacions amb els clients, ser més àgils i fer un pas més en la sostenibilitat”, ha assegurat el CEO de Global Omnium, Vicente Fajardo, que, juntament amb el regidor del cicle de l’aigua de l’Ajuntament de València, Carlos Mundina, i la primera tinenta d’alcalde i presidenta d’Emivasa, María José Ferrer, aposten per deixar arrere la factura en paper.

L’eina digital, ja disponible a través de l’App Store per a iPhone o en Play Store per als dispositius Android, podrà avisar els ciutadans, amb notificacions emergents, d’una possible fuga que estiga produint-se en els seus habitatges; donar-se d’alta o de baixa; saber els consums que van tenint o canviar-se de domiciliació bancària: “Hi ha més de 40.000 titulars amb més d’un comptador, i si tenen una casa buida, l’aplicació els avisarà de qualsevol problema quasi en temps real. A més, per als administradors de finques serà una manera de facilitar la seua tasca”, ha subratllat el regidor del cicle de l’aigua, que també ha posat el focus en les persones majors, un dels sectors que més pateixen la bretxa digital i a qui, segons ell, “des de l’empresa se’ls facilitarà tota la informació” per a migrar les seues dades a l’aplicació. “La factura de l’aigua ens permetrà saber què paguem i identificar el que consumim”, ha emfatitzat.

Entre les novetats d’aquesta nova eina, l’accés es podrà fer a través de dades biomètriques com l’empremta dactilar o per reconeixement facial; activar alertes per consum excessiu; interactuar amb les factures per a pagar-les i navegar per a veure les franges horàries fent scroll. “Els avisos en la pantalla de cada dispositiu t’alerten de noves factures, consum continuat i consum elevat, com és el cas de les fugues. Cal habilitar aquesta opció dins de la mateixa aplicació”, ha destacat el tècnic present en la roda de premsa, que s’ha encarregat d’explicar el funcionament de Global Omnium. Al seu torn, també ha volgut tranquil·litzar les persones que temen per les seues pròpies dades: “Les empremtes dactilars o la cara per a desbloquejar l’aplicació es queden en el telèfon mateix, l’empresa mai tindrà accés a aquesta informació”.

En aquest sentit, els clients podran contactar amb els agents mateixos de l’empresa a través d’un xat habilitat en l’aplicació, un formulari o per telefonada. Amb això, i segons ha avançat Fajardo, pròximament es “posarà en marxa un web virtual amb més informació”: “Actualment, hi ha 160.000 usuaris que utilitzen la factura electrònica, cosa que representa al voltant del 33% dels clients totals de València”, ha puntualitzat el CEO, que posteriorment ha destacat l’acord amb Dacia per al sorteig d’un cotxe elèctric com a “incentiu” perquè la gent faça el salt a la digitalització. Tal com ha ressaltat Ferrer San Segundo, “la intel·ligència artificial i la tecnologia ja no són el futur, sinó que estan ací per a afavorir més informació, transparència i accessibilitat per a la ciutadania a través d’una col·laboració publicoprivada”, i ha sentenciat amb un dels lemes d’Emivasa: “El teu consum d’aigua, a la mà”.

Etiquetas
stats